Professionals
FitControl heeft een team van deskundigen die de ontwikkeling en de kwaliteit van de programma’s nauwlettend volgen. Vanuit hun eigen vakgebied bekijken zij de programma’s en zorgen ze ervoor dat inhoud, gebruiksvriendelijkheid en professionele kwaliteit gewaarborgd blijven.


Simone Kleinlooh
Bewegingstherapeute bij Fitline

Als afgestudeerd bewegingstherapeute, psycho-motore- therapeute, trainer en bewegingsdocente is Simone Kleinlooh werkzaam bij het Delta Psychiatrisch Ziekenhuis in Portugaal waar zij zich heeft gespecialiseerd in de setting MFC te Spijkernisse en Hellevoetssluis. Simone Kleinlooh werkt hier met mensen die lijden aan stemming- en angststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek en eetstoornissen. Door middel van bewegingstherapie worden mensen zich bewuster van hun eigen lichaamstaal en kunnen ze leren denken en voelen meer met elkaar in balans te brengen. Deze bewustwording van non-verbale signalen laat een positieve invloed gelden op een belangrijk veranderingsproces, een positiever lichaamsbeeld is onder andere onontbeerlijk bij gewichtscontrole.

"Het programma OpGewicht van FitControl is een goed ontwikkeld programma omdat er actieve inbreng en verantwoordelijkheid gevraagd wordt aan de deelnemers. Alleen actief werken aan gewicht, voeding, bewegen en mentale attitude kan resulteren in de gewenste verandering."
 
 
 
Jan Schouten
Psycholoog

Naast zijn studie Psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen promoveerde de heer Schouten in 1974 te Groningen met zijn proefschrift ‘Vrijheid in het werk’. Hij bekleedde verschillende bestuursfuncties bij de Universiteit Eindhoven en ontwikkelde daar mede de groep Organisatie Ontwikkeling en Gedragsverandering. Naast zijn loopbaan als docent aan de universiteit was de heer Schouten ook werkzaam als Organisatie Adviseur en Psychotherapeut. In 1980 richtte hij Schouten & Nelissen op. Schouten & Nelissen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend instituut dat actief is op het gebied van Organisatie-advies, Training en Opleidingen en Werk en Vitaliteit (employee assistance en reďntegratie).

"Steeds meer mensen zoeken voor de verbetering van hun conditie en de instandhouding daarvan professionele ondersteuning en kunnen daarbij alle instrumenten gebruiken die daar voor nodig zijn. Niet alleen in de vorm van goede begeleiding maar ook in de vorm van goede diagnose instrumenten.
Meten is weten, zo luidt het spreekwoord maar dat is het niet het enige.

Wanneer je weet hoe het er met je conditie voor staat en de vooruitgang kunt meten, geeft dat enorm veel energie om steeds weer aan nieuwe doelen te werken. En die energie, die motivatie, is juist het motortje waardoor mensen gebruik willen blijven maken van de vele conditieverbeteringsinstituten in Nederland. Het is heel goed dat FitControl de professionele testprogramma’s levert. Ze zijn op iedere persoon toegesneden, ik maak er zelf met veel plezier gebruik van."
 
 
 
Peter Aben
Bewegingswetenschapper

Drs. Peter Aben heeft zijn studie Bewegingswetenschappen, met als afstudeerrichting Functionele Anatomie, afgerond aan de Faculteit der Bewegings- wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na het afronden van zijn studie is Drs. Peter Aben werkzaam geweest als Docent en trainer in de fysiologie, anatomie en tiltechnieken, waarna hij in 1995 de overstap heeft gemaakt naar een functie in de orthopedie met uitzicht op trainerstaken en vakinhoudelijke verdieping bij een dynamisch multinational. In 1998 heeft Drs. Peter Aben ervoor gekozen om te gaan werken in de IT branche, om hier een pioniersfunctie te vervullen welke bestond uit het ontwikkelen van product management en het inrichten van het productidentificatieproces. Momenteel is Drs. Peter Aben werkzaam als BusinessLine Manager Business Applications.
Een bewegingswetenschapper wordt opgeleid om basisprincipes die gelden voor de bewegende mens te herkennen. Een belangrijk principe is dat de belasting die je als sportbeoefenaar kiest (of aangeboden krijgt door een professionele begeleider) aansluit bij de belastbaarheid die je daadwerkelijk hebt.
Is de belasting te groot dan leidt dat tot demotivatie, overbelasting en mogelijk tot blessures. Is de belasting te laag dan neemt de lichamelijke fitheid niet toe. Is de belasting in zekere balans met de belastbaarheid, dan leidt de trainingsprikkel tot een verbetering van de belastbaarheid dat zich vertaalt in toegenomen fitheid (conditie/kracht/ lenigheid/snelheid).

"De wijze waarop FitControl deze belastbaarheids-uitdaging voor o.a.; revalidatiecentra, fysiotherapiepraktijken, sportscholen en gezondheidcentra middels de diverse programma’s omzet in trainingsadviezen op maat, kan een grote bijdrage leveren aan gestructureerde verbetering van een gezond en fit leven voor iedereen die graag op een veilige manier aan zijn lichaam wil werken."
 
 
 
Christel Dubbeld
Fysiotherapeut

Na haar opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht is Christel Dubbeld gaan werken als fitnessbegeleidster en fysiotherapeut. Daarnaast is zij ook werkzaam als fysiotherapeut bij Schouten en Nelissen en bij de jeugdafdeling van FC Den Bosch.

"De programma’s van FitControl ondersteunen mij in mijn werkzaamheden als Fysiotherapeut. Ik maak met name gebruik van de programma’s Plus en InBeeld, waarmee ik de conditie van mijn cliënten kan testen en door middel van trainingsschema’s huiswerkprogramma’s mee kan geven welke passen binnen mijn visie van de behandeling. De programma’s blijven actueel omdat er continu op de markt wordt ingewerkt en de programma’s dus steeds verbeteren. Voor mij zijn dat de redenen dat FitControl net dat beetje meer heeft dan andere softwareprogramma’s."
 
 
 
Gudule van de Meer
Sportarts

Mw vd Meer heeft in 1998 artsexamen gedaan aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven is zij opgeleid tot sportarts. Hier heeft zij veel gewerkt met wielrenners en hardlopers. Daarnaast heeft zij mensen met een aandoening begeleid in het verantwoord en gezond sporten. In het Amphia ziekenhuis in Breda heeft zij veel ervaring opgedaan met blessures bij mensen die een bovenhandse sport doen. Momenteel werkt zij als sportarts bij voetbalclub FC Den Bosch, waar zij zowel de selectie als de jeugdteams begeleidt. Zij werkt op de Sport Medische Advies centra (SMA) Den Bosch (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en Veldhoven en is wedstrijdarts van de motorsportbond. (KNMV motorcross). Zij is ook zelf actief als sporter bij zwemclub VZV Njord en triathlonclub de Triotters. Tot 1992 heeft zij op nationaal niveau gezwommen en zij neemt nu nog steeds deel aan de Brabantse kampioenschappen zwemmen.

"We weten allemaal dat wij, met onze westerse gewoonten, meer zouden moeten bewegen. We zijn er ons bewust van, maar om de tijd te vinden en het bewegen vol te houden, blijft moeilijk. Het is dan ook erg belangrijk dat het bewegen goed en efficiënt gebeurt. Dit kan niet zonder een programma dat toegespitst is op de persoon. FitControl levert daar de juiste programma’s voor. Men zal na een aantal weken de trainingsprogramma’s moeten bijstellen, anders traint iemand onder zijn niveau en bereikt niet het tevoren gestelde doel, namelijk fitter worden. Hoe zeer fit zijn van belang is, blijkt steeds meer. Het is bewezen dat bewegen en het behouden van kracht en conditie voor mensen met hart en vaatziekten of suikerziekten even belangrijk is als het gebruik van medicijnen. Het is nog beter om te voorkomen een dergelijke ziekte te krijgen door gezond te bewegen. Onder gezond bewegen verstaat men tenminste 3 maal per week 1 uur intensief bewegen of 5 maal per week matig intensief.
Te zwaar trainen of verkeerd uitvoeren van de oefening kan tot blessures leiden. Een duidelijk op maat gemaakt trainingsplan is daarom van groot belang.Met een goede basiskracht en conditie heeft men minder kans een blessure op te lopen bij sporten die men buiten de sportschool doet. Het uurtje voetbal met vrienden op zondagmiddag, terwijl men door de week niets doet, geeft de meeste kans op blessures. Een groot deel van de geblesseerden die ik geregeld op mijn blessure spreekuur zie, hebben een achterstand in basiskracht en conditie. Ook deze sporters zullen hun belastbaarheid moeten vergroten in de sportschool met een duidelijk programma op maat gemaakt. Dit levert FitControl."
 
 
 
 
 
 
  Klantenservice?
Vragen?
+31 (0)570-752892
  Algemene voorwaarden